minibrudarna

Alla inlägg den 21 september 2014

Av Lina Kimmegren - 21 september 2014 07:30

Idag blir lilla HÄRJET 11 veckor, idag kallar jag henne verkligen det haha. Hon har blivit riktigt busig nu, som en valp ska vara haha. Hon har varit väldigt lätt dom första veckorna. Men nu har hon börjat med riktiga bus, men det hör ju till!:) 
Det jag känner typ som vi kommer lägga ner mycket tid på nu är inkallning, för hon har blivit så busig. Och det är bättre att ta tag i det nu, en om 1 år;)!
Sen måste vi även lägga ner lite mera krut på att gå fint i koppel, och sen att andra tittar på hennes tänder mm. Så vi är välförberedda till utställningen i November. Det är mycket att göra, men jag har velat det här så himla länge. Att ha en valp och få forma den som jag vill. Det kommer ju självklart bli jobbigt, men det är det värt!:)

Ska ut med busmaja om en stund, just nu är det morgonlek med Lea;) Vi ska ut och busa, och träna inkallning.
Just ja det har jag inte skrivit, bordträningen går kanon nu. Nu står hon lite längre stunder på bordet, och verkar inte tycka det är obehaligt.
Ska försöka lära damen ligg snart, så jag kan se om hon verkligen kan stå. Ska bli intressant!:)


Det vi tränar mest är ju stå,bordet,inkallning och stanna:) Och massa lek och mys också hihi, såklart<3
Ska ta lite nya bilder på Zoey sen!:)


 
Zoey 8 veckor<3

Av Lina Kimmegren - 21 september 2014 07:13

Igår var det klubbmästerskap heladagen lång på hundklubben,Agilityn börja sent på eftermiddan. Vi var uppe på klubben vid halv 2, jag,Sofie och Fjäder. Vi titta på när rallylydnanden kördes,och hundracet bla. Göte Fjäders mops var med, men han kom tyvärr sist, Sofies hund Jackie tog en andra plats! Roligt:) Och den som vann hundracet bland småhundarna var min instruktör Bella, hennes tävlingshund Pelle!:) 

Efter hundracet var det äntligen dags för agilityn, jag och Lea var anmälda till debutantklassen. Det var bara hopphinder och tunnlar med i banan. Jag var jättenervös, för att göra en långhistoria kort. Vi deltog förra året i en debutantklass, då hade vi inte gått någon kurs eller nått. Och det märktes, hon visste inte vad hon skulle göra och sprang bara iväg till staketet och skällde på andra hundar- så bra gick det;)! Så jag va ju rädd att hon skulle göra likadant denna gång, men vi har ju endå gått,grundkurs,aktiveringskurs,agilitynybörjare och går nu agilityfortsättning så jag hoppades ju att hon "lugnat" ner sig nu. Och visste vad hon skulle göra, det har gått jättebra på kurserna men det är ju annat på "tävling" andra hundar mm. 
Lea har ju lätt att tappa fokus, och göra annat. Men hon har blivit mycket bättre, agility tycker hon är kul så det går ju bra då.

Mitt mål var att komma runt, denna gång var agilityn på nya gräsplan och det är inget staketet där. Det är det på appelplan där den var förra året. Så jag var dönervös! 
Det var 5 st med i smallklassen tror jag? Jag starta nästsist, jag satte ner Lea och gick till min startposition. Hon satt kvar och vänta på att jag skulle ge henne startsignal hon hoppa och var samarbetsvillig och följde med mig. Tyvärr så missa hon att gå in i en tunnel,  vi fick ta om den. Så det blev 5 fel, men jag är så jävla nöjd. Och trodde aldrig det skulle gå, vi kom 2:a igår och fick silvermedaljen. Den som vann min klass var en tjej från min kurs, så roligt det är dom verkligen värda:D 
Jag är supernöjd över Lea, och måste börja lita på henne nu. Och träna vidare på dom andra hinderna ordentligt så vi kan starta en riktig tävling om ett tag:)

Sen blev det taco uppe på hundklubben, jag åkte hem och lämna Lea och bytte kläder lite snabbt! Lea var vädligt trött hon hade varit med hela dagen och inte suttit i bilen eller nått. Hon skötte sig asbra igår, några utfall ibland. Men hon pep inte och skällde som hon brukar göra, hon va lugn redan när vi kom upp till klubben. Så hon hade inte någon stressdag igår. 
Min man var också med igår, Saga var iväg hos min kusiner. Men hon kom upp en stund i slutet av dagen.

Vill tacka alla på klubben för en jättetrevlig dag!:)

 

Lea
Tidigare månad - Senare månad

Presentation


En blogg om mitt liv med mina galna råttor. Zoey är en prazsky kryasrik, och Lea är en "jack russell" utan stamtavla. Jag tränar och tävlar i agility, Zoey ska tävlas i det med när hon har åldern inne. Har även fastnat för utställning. Vi brukar även läg

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5 6 7
8
9
10 11 12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<<
September 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Hundliv


Ovido - Quiz & Flashcards