minibrudarna

Alla inlägg under september 2014

Av Lina Kimmegren - 18 september 2014 08:38

Hej alla läsare!
Då har jag precis lämnat Sagis på dagis, väntar på att lilla råttan ska vakna så vi kan dra ut på en liten promenad. Det går verkligen framåt i Zoeys rumsrenthet, hon har sagt till flera gånger nu att hon vill ut. Är så stolt, trodde typ det skulle ta jättelång tid innan hon börja göra det. Det är ju min första valp så har ingen erfarenhet av detta. 
Självklart kommer det komma bakslag att hon kissar eller bajsar inne, men det är verkligen jättekul att det inte hänt på över en vecka.

Hon har även börjat förstå ordet nej lite nu, när det gäller att ta Sagas legobitar och springa iväg med dom. Har kunnat bryta henne flera gånger nu på morgonen. Här  hemma är det BIG NO NO att ta Sagas leksaker, bita i saker som man inte ska bita i, som te.x mina stumpor,byxsor,händer mm. 
Hon kan få ungefär 2 ryck om dan och ska bita i mina strumpor men nu är det faktiskt någon dag sen det hände:)

Jag och Lea gick en promenad igår med Camilla och hennes hundar, jättetrevligt. Kul med lite sällskap:)! Om en stund som sagt ska vi gå en promenad, promenaden på morgonen är inte är märkvärdig. Den brukar vara i 30-40min, Lea får röra lite på sig, springa lös,lite nosövningar och ja lite allmänt sådär. Zoey får gå lite i koppel vissa sträckor,träna kontakt,och springa lös. Hon får också använda sin lilla nos och leta lite godis och lite sånt. 
Den hunden älskar verkligen att jobba, det märks redan nu:) <3
 

Hundliv · Lea · Zoey
Av Lina Kimmegren - 17 september 2014 08:42

Igår kväll var jag och Lea på agilitykurs, först körde vi 2 st övningar. Ena övningen träna vi framförbyten/bakombyte.
Och andra övningen träna vi ett nytt byte, blindbyte. Jag tyckte det gick bra, hon va lite seg i början. Men sen vakna hon till!
Sedan körde vi intensivträning på slalom,gungan och däcket. Det jag känner vi är inte lika bra på, är gungan. Men ärligt så har vi inte tränat på mycket på den, så inte så konstigt;)


  


Efter den trevliga fikapausen så bydde vi en bana inne på appelplan. En knölig sådan, men när man gått den några gånger så kunde man den. Men det var lite annat att springa med Lea sen också hehe. Men det gick bra, det kan ju alltid gå bättre. Men jag är nöjd!:)
 


På Lördag ska vi vara med på KM, vi ska vara med i debutantklassen. Då är det bara hopphinder och tunnlar med i banan. Så på Fredag ska vi träna igen, och då ska vi bygga upp en lättbana. Och även köra banan vi körde igår (den över på bilden). 
Jag måste tänka på att inte stanna upp, utan bara springa. Och även träna mera på att skicka henne in i tunnlar och lita på henne, men det är ju lättare skrivet en gjort;) Men det är bara att träna,träna och TRÄNA.

Av Lina Kimmegren - 16 september 2014 08:39

Idag är Saga på dagis några timmar, så då hinner man med lite mera med hundarna på dagen. Vi ska ut om en stund på promenad, blir en sväng i skogen idag med båda samtidigt. 
Jag och Lea har ju agilitykurs ikväll, så blir att göra nått litet med lilla Z innan vi drar iväg på kurs:) 
Annars blir det lugnt idag, det kan ju inte hända saker hela tiden;)


Zoey har just nu sitt morgondamp, men hon går nog snart och lägger sig:)


//Lina

Hundliv · Lea · Zoey
Av Lina Kimmegren - 16 september 2014 08:32

Igår när Andreas kom hem från jobbet så drog jag och Lea till hunklubben, och gick en sväng i skogen där. Vi träna lite allt möjligt, hon va jätteduktig och va mycket lyhörd!
När vi kom ner till hundklubben igen träffa vi på en tjej som går agilitykursen med oss, så vi blev kvar där. Det kom lite mera hundar, så det blev lite träning med det med. Men hon lugna ner sig efter några minuter. 
Skönt att gå i skogen ibland, och bara få vara ifred och njuta av tystnaden!:)


 

Av Lina Kimmegren - 16 september 2014 08:25

Jag fick plats på aktiveringskursen med mina vovvar, så jag kommer gå varannan gång med Zoey så hon också får gå kurs:)
Det ska bli spännande och se hur hon reagerar på den miljön, om mindre en 2 veckor blir hon äntligen 12 veckor och får sprutan. Så efter hon fått den ska vi upp till klubben och titta lite och kanske gå in lite på agilityplan och leka lite:)

Det vi kommer testa på är sök,viltspår,rallylydnad,kroppskontroll,aktivering
för nos och hjärna och plattformsträning:)
Har testat rallylydnad innan, men inte nått av det andra. Har ju lagt spår och sånt med Lea, så det ska bli roligt att testa på lite nytt:)
Kursen börjar den 8/11, så det är ju ett tag kvar. Men vi är pepp jag och mina råttor:)


//Lina



Av Lina Kimmegren - 15 september 2014 12:54

Nu tror jag att jag hittat en bra väska som jag kan ha Zoey i, hon är inte stor..och väger inte mycket. Men det är endå jobbigt att gå och bära på henne på långpromenaderna när vi går med Lea. Så en väska måste jag skaffa, så jag slipper bära på henne. Eftersom hon inte går några längre sträckor.
Vill inte ha en rosa blingblingväska, sänder ut lite fel signaler...Tycker inte att hundar ska sitta i väskor, men med valp är det ju annat dom SKA INTE gå långpromenader. Och eftersom jag har Lea som behöver sina långpromenader och jag vill ha med Zoey, så får det bli en väska! Längtar tills hon blir stor och får gå långpromenader. Men tiden går fort;)


(skulle hellst vilja hitta en helsvart väska.hehe)


 

Mycket praktisk bärväska / front carrier

Det finns ett förvaringfack på framsidan


Väskan har en stadig bottenplatta


Koppelfäste finns inuti väskan


Nätfönster på kortsidorna för god ventilation


Axelremmarna korsas i ryggen och en rem går runt midjan - väskan sitter bra på och man har båda händerna lediga


Väskan kan vikas ihop och tar då liten plats

Av Lina Kimmegren - 15 september 2014 12:28

Då var det Måndag vilket menas med att Saga inte är på dagis, och jag är ensam med alla mina barn;) Vi började dagen med en promenad, Zoey testa jag ha att under vagnen. Gick faktiskt väldigt bra! Hon fick gå lite då och då.
Annars har vi inte hunnit med så mycket mera idag, men dagen är ju inte slut en. När min man kommit hem från jobbet så blir det promenad i skogen med båda hundarna:)


Just nu har Zoey damp, lite övertrött tror jag haha. Så vovvarna lägger sig nog snart och sover :)


 

Hundliv · Lea · Zoey
Av Lina Kimmegren - 14 september 2014 18:33

Idag har vi haft Zoey i 2 veckor, tiden går så himla fort. Men det går på rutin nu när hon ska ut, träning mm. Hon är väldigt duktig och jag börjar förstå mer hur hon funkar nu. Utan den mentalaträningen skulle hon va helt galen hela dagarna. Och det märks nu att hon kan koncentera sig lite längre, en vad hon kunde för te.x 1 vecka sen. Vi fortsätter med våran ståträning,inkallning och vi kör mer bordträning nu. Men det har inte varit några problem!
Och vi tränar ju även kontakt,kontakt och återigen kontakt! Men hon söker jättefin kontakt med mig, så det kan inte gå bättre:)
Det är ju såklart mycket lek och mys också, lägger man henne i knät så somnar hon ganska så snabbt:)Igår börja jag även klicka in henne.

Idag så gick vi en ny slinga i skogen som hon inte gått förut, och nej den va inte flera mil lång. Hon följer mig så himla bra, jätteduktig är hon. 
Sen fick hon leta lite godis i skogen med, det har varit en ganska "slapp" dag med träning idag. Hehe. Hon har en aktivitetsleksak också, som hon är så duktig med. Den orkar hon också längre tid med nu:)

Hon har även träffat endel nya människor idag, och det gick också bra:) Hon har sovit ganska så dåligt idag, men det blir väl lite annat när man har besök och så,men hon vänjer sig med tiden:)


 

Presentation


En blogg om mitt liv med mina galna råttor. Zoey är en prazsky kryasrik, och Lea är en "jack russell" utan stamtavla. Jag tränar och tävlar i agility, Zoey ska tävlas i det med när hon har åldern inne. Har även fastnat för utställning. Vi brukar även läg

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5 6 7
8
9
10 11 12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<<
September 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Hundliv


Ovido - Quiz & Flashcards